Friskt vatten på jobbet kan vara en chefs bästa investering. Vatten är nödvändigt för alla levande organismer på jorden. Vatten är liv och den absolut största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller många funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen och slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler och mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar kring kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Om vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur och stickningar i musklerna m fl. Därför är det mycket viktigt att få i sig vatten på jobbet för att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även om kaffe kanske är uppiggande, och för många en nödvändig dryck för att orka jobba, så är det också vätskedrivande. Därför är det extra viktigt att dricka vatten regelbundet, för att hålla kroppen i balans. Även te driver vätska, medans juice är ett bra komplement till vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur viktigt det är för ens prestationsförmåga. Många chefer ställer in vattenkylare till sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt och friskt vatten i ens kontor eller korridor hjälper många att komma ihåg att få i sig vätska. En annan sak som definitivt muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så sätt kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten och hitta fokus med. För en chef är det en väldigt liten investering för sina anställdas välmående.

Det finns flera olika typer av vattenmaskiner, allt från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken och ger kolsyrat vatten direkt ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris säljer carbonatorer. En annan typ av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra och en utan. En läskmaskin från SodaStream eller AGA med bordsvattenaromer från Aromhuset ger ett ännu godare vatten – både kolsyran och bordsvattenaromer gör vatten ännu godare.

Kolsyrat vatten är på inget sätt mindre hälsosamt än stilla, det är bara lite festligare. Det finns ytterligare metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns flera märken idag som tillverkar aromer för bordsvatten och vissa av dem innehåller varken socker eller sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas eller en flaska så använder man bara en liten doseringspipett (eller 2/3 kapsyl) och droppar ner den smak man för tillfället är sugen på och voila! Gott, kallt, friskt och läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi ganska bortskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke och smak, oavsett det är Loka, Ramlösa eller vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt och besvärligt att släpa runt på. Gott vatten på jobbet gör verkligen stor skillnad!