Friskare, piggare och mer fokuserad personal med smaksatt vatten på jobbet

Det finns en tydlig hälsotrend som sprider sig runt om i Sverige och resten av världen, framför allt de senaste åren. Man blir mer och mer försiktig med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon form av träning i sin vardag för att hålla sina kroppar starka och sina huvuden alerta.

En vital del i att hålla sig frisk och stark är att se till så att kroppens vattenförråd ständigt är välfyllt. Våra kroppar består till en väldigt stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv behöver man dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet ska dosen ökas. Om det är varmare än vanligt, eller om man utsätts för stressande situationer så ska också intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man tror. Givetvis ska man också se till att dricka mycket vatten när man tränar och i samband med intag av vätskedrivande drycker som kaffe eller te. Det är inte alltid man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker som torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk och matthet är ofta tecken på att man behöver dricka mer vatten.Friskare, piggare och mer fokuserad personal med smaksatt vatten på jobbet

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man insett värdet av att de anställda har tillgång till friskt, inbjudande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla och kolsyrat vatten – naturligtvis kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och fylla på en liten plastkopp, en favoritmugg eller en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet avbrott från arbetsuppgifterna som ger en chans att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allt – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer oftast tillbaka till arbetet med klarare huvud och bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med det kolsyrade vattnet. Vi uppskattar lite smak i vårt bubbelvatten – den trenden är tydlig då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är lagom till 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex olika smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika och melon. Varje flaska innehåller 270 ml arom vilket räcker till ca 58 liter vatten om den doseras enligt anvisningarna.

Aromhuset har med stor framgång också tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken innehåller socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är helt fria från onödiga tillsatser och har noll kalorier. Det gör att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna personer som vill hålla nere intaget av socker och kemiska tillsatser.