Nu kan du göra eget vin med vinsatser!

Klart att du kan göra eget vin med vinsatser som är så enkla att hantera att du snabbt blir bra på det! Det är roligt med hembryggning då det inte blir för svårt. Många kör med vinsatser av olika slag.

Det är inte svårt att börja. Oftast är det klart på en vecka. Vin är det ju inte.

Vad ska du tänka på då du använder vinsatser?

Jästen och vinsatser är det som är av betydelse. Vinet börjar bubbla efter hand.

https://allt-fraktfritt.se” target=”_blank”>jäsa}

Det tar inte lång stund för vinet att bli klart. Svårare är det inte. Leta info innan du kör igång.

Kvaliteten på vinsatser avgör hur det smakar. Prova olika lösningar. Luras inte av namnet.

Så kommer du igång med göra eget vin med vinsatser!

En del funderar över kostnaden. Kvaliteten när göra eget vin kan så klart skilja sig år. Börja i liten skala.

Det blir billigt i längden. Fråga om vinsatser om du inte vet hur du ska göra. Då kan du spilla tid. Ha tålamod.

Det räcker till ca 20 liter vin. Det kan ge många hundra kronor i vinst. Se till att du har flaskor redo att hälla upp vinet i. Bortse inte från priset. Om du inte har sparat vinflaskor hemma får du se på vilken sort du kan köpa.

Att brygga hemma är en hobby!

Var där det finns mest plats. En del gör göra eget vin på landet.

Lagra vinet på en bra plats. Det här kan få betydelse av flera skäl för du ska ju tänka på hur det blir med temperatur och om saker som ljus kommer att påverka processen. hembryggeri Gör plats hemma.

20 liter kräver flera flaskor. Kanske inte i köket då. Tänk på detta då du planerar att komma igång med ditt hembryggeri! Du kanske hellre tappar vinet på bag-In-Box, speciellt om det är vitt vin som kan stå i kylskåp redo att serveras.

Olika smaker att upptäcka för lyckad hembryggning

Det finns mycket att välja på! Prova lite olika vinsatser innan du bestämmer dig. Läs på innan du börjar göra eget vin hemma.

Det blir säkert bra när det är klart. Se vilken smak som är populär och börja med den. Det kan vara så att vinsatser som är till för lite längre jäsning kan ge bättre smak men det är inte alltid så.

Vin som jäser i sju dagar blir inte så bra. Det finns billigt vin att prova. Koncentratet kan skilja sig åt.

Prova dig fram. Efter ett tag har du kläm på det.

Du kan skriva egna lappar.

Tänk på hur du lägger upp hela visningen av det ni ska dricka. Trivselfaktorn blir bättre. Vissa väljer att göra eget vin för att sedan sälja det till andra.

Det är trevligt med en etikett som talar om vad som finns i flaskan och kanske också att det är du som har bryggt vinet hemma. Hitta ett sätt som du blir nöjd av. Kanske kan du få folk att tro att det är butiksköpt.

På gratisetiketter.Du kan få etiketter på gratisetiketter se.com kan du göra egna etiketter med egen text och skriva ut i färg på din skrivare.

Om du tänker lagra ditt vin kan du också hålla ordning på datum och då är det verkligen en fördel att ha etiketter som det går att skriva på. Det gäller att etiketten inte är så glansig att färgen lätt försvinner då du tar i den.