Wasser Max har kolsyremaskiner för alla smaker

Wasser Max är ett stort märke på kolsyremaskiner och marknadsförs av Aga. Kolsyremaskiner för hemmabruk har funnits i över hundra år, det var skaparen av varumärket Sodastream som var först med att tillverka en och den kallade han «Apparatus for aerating liquids». På 50-talet började man sälja dessa sodastreamers kommersiellt men det dröjde ända till 70-talet innan de blev riktigt populära. På 80-talet hade alla trendiga hushåll en kolsyremaskin.

Wasser Max har alltså en stor konkurrent i Sodastream, dels för att märket är äldre, mer känt och dessutom sitter på viss nostalgisk kvalité. Dock är Aga duktiga på sin sak, i branschen har de gjort sig kända som specialister på kolsyra och många större företag installerar deras carbonatorer i sina barer och restauranger.

Carbonatorer vinner allt mer mark hos privatpersoner också, för de som verkligen är hängivna drickare av kolsyrat vatten är det ett praktiskt alternativ. En carbonator är alltså en kolsyrekran som man installerar i sin köksbänk, aggregatet med kolsyrepatronen fästs under vasken. Sedan har man fri tillgång till kolsyrat vatten i denna kran tills kolsyrepatronen behöver fyllas på eller bytas ut.

När det gäller mer enkla varianter såsom kolsyremaskiner så erbjuder Wasser Max ett gott sortiment, de är dessutom i regel snäppet billigare än likvärdiga produkter från Sodastream och det är så de har tilltagit i popularitet.

I Wasser Max maskiner för hemmabruk används kolsyrepatroner från vanligtvis Aga, eller Sodastream. Båda märkena funkar lika bra då de har samma storlek och typ av ventil. En gaspatron för dagens sodastreamers innehåller 425 gram kolsyra, vilket brukar räcka till ca 50 liter vatten, men det är givetvis också beroende på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När ens kolsyra tagit slut så lämnar man tillbaka den tomma patronen och får en full för runt 89 kronor. Det är betydligt billigare än att köpa en ny för över 200 kronor. Inbyte brukar ske hos ens återförsäljare.

Aga Wasser Max gör inte bara kolsyremaskiner och carbonatorer, utan även smaksättare till bordsvatten. Det är friska smaker som päron, citron och persika och innehåller inget socker eller sötningsmedel. De säljer också energiessenser och cideressenser. Andra företag som gör smaker till bordsvatten och hemgjord läsk är Sodastream, Bob och Aromhuset med sitt jättesortiment.

Det är viktigt att dricka vatten, våra kroppar klarar sig inte många dagar utan vatten medans andra saker som mat och sömn går att leva utan i veckor eller månader. Våra kroppar består till 70 % av vatten och fyller många viktiga funktioner. Får vi brist på vatten drabbas vi av massor av obekväma symtom som svettningar, illamående, torr hud, stela leder och huvudvärk mm. Man bör få i sig mellan 1-2 liter vatten om dagen för att hålla kroppen i gott skick, och mer om man tränar mycket då muskler behöver mer vatten än fett.

Det är lättare att få i sig rekommenderad mängd vätska om den man dricker är god. Kaffe och te är vätskedrivande och ger ännu större anledning att dricka mer vatten. Med en Wasser Max blir det både godare och roligare att få i sig sitt dagliga behov av vatten.